Írások egy normális, élhető világért

Veszprém: Simicska jelentős győzelme Orbán fölött

2015/02/26. - írta: Az Inkvizítor

Simicska, összeállva a legfanatikusabb Orbánellenes erőkkel, legyilkolta, legyilkoltatta Orbán leghűségesebb szövetségeseit. A veszprémi vereség után ugyanis a jobboldali törzsközönség bűnbakokat keres. Naná, hogy azokat találják meg, akiket Simicskáék támadtak az elmúlt nyolc hónapban. Ezért nyert Simicska szimbolikus jelentőségű csatát Veszprémben Orbán Viktor ellen.

similaji.jpg

Olvasom a sok tapasztalt és nagytudású politikai elemző meg még nagyobb tudású politikus elemzését, nyilatkozatát arról, hogy ki kit győzött le Veszprémben. A győzelemnek mindig sok gazdája van - máris veszekednek rajta az elvtársak - míg a vereséget szenvedőknek csak a magyarázkodás jut.

A pártérdekek alapján „elemzőket”, akik többségükben a vágyálmaikat rögzítik elemzés gyanánt hagyjuk, hadd szövessék tovább rózsaszín álmaikat az előrehozott választásokról, a megroppanó Fideszről, a bukott kormányról.

Egy-két józanabb írás adatokat is néz, abból próbál meg releváns következtetéseket levonni. Ilyen például Lánczi Tamás által jegyzett Századvég-elemzés. Eszerint a baloldal nem nyert szavazót tavaly óta, csak a Fidesz vesztett szavazókat, nem is keveset. Ezért lett a +20 százalékból -10… Röviden ír a lehetséges okokról is. De csak röviden, pedig a kutya itt van elásva.

Lánczi szerint a hihetetlen média ellenszél - kiemelve a Simicska-média pálfordulását - az egyik oka a vereségnek. Szerintem meg nem csak az egyik oka, hanem ez az ok. Ez persze így nagyon leegyszerűsítőnek hat, de az elmúlt egy év fejleményeit valamint a jobboldali szavazók, különösen a véleménynyilvánítók mostani megnyilvánulásait figyelembe véve teljesen egyértelmű a dolog.

A Fidesz két területen veszített jelentősen a támogatói köréből. A 30 év alattiak és nagyvárosokban élők körében. Nos, ez a két réteg az, amely már nem a hagyományos médiából, hanem szinte kizárólag az internetről szerzi be az információkat. És akkor jöjjön most valami sokkoló:

media.png

Ebből teljesen egyértelműen kiderül, hogy a netes médiát és a közösségi oldalakat 95 százalékban az Orbánellenes erők uralják. Magyarán az említett két csoporthoz más közéleti info nem is jut el, szinte csak a kormányellenes propaganda.

És akkor nézzünk ennek a mélyére! Honnan van ennek az Orbánellenes médiahadseregnek muníciója?

Tán Lázár János 2014 ősze óta egészen más ember, mint korábban volt? A jobboldaliak kedvenc Pétere, akit sokan az ifjú Orbánnak láttak, azaz Szijjártó Péter más ember lett, mint volt 2014 ősze előtt? Az a Habony Árpád, aki 2001 óta ott dolgozik Orbán közvetlen közelében, 12 évig nem „urizált”, csak 2014 ősze óta? Az a Rogán, aki a bulvármédiában is sikeresen fölépített imázsát, akit a jobboldali, 50 fölötti hölgyek párás szemmel, imádva hallgattak, teljesen más lett, mint 8 hónapja volt? Seszták állítólagos ügyei összevethetők-e a Közgép botrányaival? Mészáros cégeinek felfutása összemérhető Simicska elképesztő bevételeivel? A válasz minden esetben nyilvánvalóan nem.

A simicska-média és az Orbánellenes média nyolc hónapos kitartó munkájának az eredménye az, hogy a jobboldali törzsközönség egymást túlkiabálva Lázárt, Szijjártót, Habonyt, Rogánt, Sesztákot okolja a veszprémi vereségért. Ha ugyanis ezek az emberek, akiknek többségét egy évvel ezelőtt még Orbán utáni Kis Istenként imádta a jobboldali törzsközönség, igazából semmit sem változtak önmagukhoz, az előző négy évükhöz képest, akkor mi változott? A médiájuk. Az említett média, adatokkal játszva, szisztematikusan lőtte ezeket az embereket, Simicska ügyeiről pedig sehol szó sem került.

Mi több, ezeknek az embereknek a karaktergyilkosságában élen járt a Simicska birodalom médiája. Márpedig a jobboldali törzsközönség arra volt szocializálva, hogy ami a Hírtv-ben elhangzik és a Magyar Nemzetben leíratik, az faktum. Az axióma. Így is vették mindazokat az infokat, amiket kaptak a Simicska médiától Lázárról, Rogánról, Habonyról, Szijjártóról, Sesztákról…

És itt ér össze a két nyilvánvaló dolog. A Simicska média ugyanazokkal az „ügyekkel” támadta ezeket az embereket, mint amivel a korábban már említett netes médiahad. Simicska a maga médiájával elérte, hogy elbizonytalanított, kiábrándított sok-sok tavalyi Fidesz szavazót, akik most nem mentek el voksolni. Az Orbánellenes netes médiahadsereg pedig – a Simicska által nyújtott információkkal támadva - elérte, hogy a fiatalok és a nagyvárosban élők (mint pl. Veszprém) már csak dühből is elmenjenek szavazni a Fidesz jelöltje ellen. Így lett a +20 százalékból -10…

És hogy mindez kinek volt leginkább az érdeke? Természetesen Simicska Lajosnak. Hiszen elég csak megnézni a veszprémi vereség után a facebookon megnyilatkozó jobboldali törzsközönséget: Lázár, Habony, Rogán, Szijjártó, Seszták fejét követelik, az ő „ügyeiket” okolva a vereségért, az elvesztett kétharmadért. Azok fejét tehát, akik Orbán mellé állva próbálták segíteni a miniszterelnököt a kisgömböc módjára viselkedő, telhetetlen bendőjű Simicska birodalom megfékezésében.

Egyértelmű tehát, hogy Veszprémben valójában Simicska nyert szimbolikus csatát Orbánnal szemben… Orbán leghűségesebb emberei soha nem gyógyuló sebeket kaptak az elmúlt hónapokban, a végső csapást azonban most szenvedik el. Valószínűleg többségüknek hátrébb kell lépnie. Kérdés: talál-e helyükre megfelelő embereket a miniszterelnök és azok vállalják-e a feladatot az elmúlt nyolc hónap tükrében…

A vereség egyéb összetevőinek és a hogyan továbbnak felvázolása már másik posztok témája…   

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megatrendek.blog.hu/api/trackback/id/tr257222785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barnabás Síró 2015.02.27. 11:31:09

Simicska töröltelek az oldalról ne gondold hogy ilyen napraforgó személyeket megtűrök az oldalamon,te egy két színű alak vagy nem így ismertünk meg téged a sok pénz bolondított meg és felrúgtad a jó kapcsolataidat szégyelld magad élj meg annyi pénzből amennyiből mi élünk,túl sok pénz van a kezedbe .A kormányt támogatjuk nagyon sokan és kitartunk mellette de te hagyd békén őket és ne szítsd a tüzet.Emberbe még így nem csalódtam,hogy ejthettél ki a szádon olyan szót hogy (geci)nézz a tükörbe és köpd szembe magad!!!!!!!!!!!!!!!!

Borbála Vidovich 2015.02.27. 13:41:53

Simicska, Te egy Sátán vagy, Nem sokáig lesz örömöd ,Isten nem ver bottal!

tomfree 2015.02.28. 08:49:17

Ez az írás nem más, mint szerencsenmosdatás.
"Tán Lázár János 2014 ősze óta egészen más ember, mint korábban volt? "
Hirtelen vett egy 70 milliós lakást a 10 éves gyereke nevére. Családi segítségből.
"A jobboldaliak kedvenc Pétere, akit sokan az ifjú Orbánnak láttak, azaz Szijjártó Péter más ember lett, mint volt 2014 ősze előtt?" Szétverte a Külügyminisztérium apparátusát, alkalmatlan focistahaverokkal feltöltve az állományt.
"Az a Habony Árpád, aki 2001 óta ott dolgozik Orbán közvetlen közelében, 12 évig nem „urizált”, csak 2014 ősze óta?" Semmit nem tudni róla, se munkaszerződése, mégis bejárkál a Parlamentbe és 300.000-es táskákkal mászkál, luxusnyaralások stb.
"Rogán" Ingatlanbotrány nála is.
"Mészáros cégeinek felfutása összemérhető Simicska elképesztő bevételeivel?"
Egy gázszerelő hirtelen milliárdos lett politikai kapcsolatokkal.
Nem kell védeni Simicskát sem, de a Fidesz nem egy vallás. A polgári erény ismérve a kritikai szemlélet. Olvass egy kis Márait. Ha ő ma élne, keményen kritizálná a kormányt, értékalapon.
süti beállítások módosítása